روحالله فاطمی در گفتگو با خبرنگار مهر در شهرکرد با بیان اینکه در سال زراعی گذشته برای نخستین بار از سیستم تسطیح لیزری برای تسطیح اراضی استان استفاده شد، اظهار داشت: در سال زراعی جاری نیز با آغاز فصل کشت، پیشبینی میشود 250 هکتار اراضی را با استفاده از این سیستم تسطیح کنیم.
وی افزود: در حال حاضر 55 دستگاه لولر معمولی و دو دستگاه لولر لیزری در استان وجود دارد.
فاطمی با بیان اینکه 50 درصد از اراضی زراعی با لولرهای معمولی تسطیح میشود، اظهار داشت: در سال زراعی گذشته در شهرستان بروجن در 300 هکتار از اراضی کشاورزی تسطیح لیزری صورت گرفت که امیدواریم بتوانیم تسطیح لیزری را جایگزین تسطیح معمولی کنیم.
وی با اشاره به مزایای استفاده از تسطیح لیزری خاطر نشان کرد: در تسطیح معمولی فقط در یک جهت شیب داریم، در حالی که در تسطیح لیزری شیب را میتوان تا دو جهت نیز افزایش داد.
رئیس اداره امور فناوریهای مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی دقت بالا در حد میلی متر را از دیگر مزیتهای تسطیح لیزری برشمرد و تصریح کرد: میزان دقیق خاک ریزی و خاک برداری توسط لیزر و هیدرولیک بدون دخالت راننده از دیگر مزایای تسطیح لیزری است.
وی کارکرد تسطیح را جلوگیری از روان آب در سطح مزرعه عنوان کرد و بیان داشت: عملیات تسطیح موجب نفوذ یکنواخت آب، جلوگیری از فرسایش، صرفه جویی در مصرف آب، تسهیل در عملیات کاشت، داشت و برداشت و کاهش ضایعات برداشت میشود.
فاطمی با اشاره به موانع کاربرد سیستمهای تسطیح لیرزی گفت: کوچک بودن قطعات زمین، کوچک بودن سطوح مالکیت و عدم وجود فرهنگ یکجا گرایی در کشاورزی از دیگر موانع کاربرد تسطیح لیزری است.
وی با بیان اینکه سیستم تسطیح لیزری در دشتها مورد استفاده قرار میگیرد، اظهار داشت: استفاده از سیستم لیزری در تپه ماهورها منجر به تسریع فرسایش خاک میشود و کارشناسان استفاده از سیستمهای تسطیح لیزری را در تپه ماهورها توصیه نمیکنند.
فاطمی سطح زیر کشت آبی در استان را 85 هزار هکتار عنوان و تصریح کرد: این سیستم با توجه به مالکیت کشاورزان در بیش از 85 درصد اراضی قابلیت کاربرد دارد.
نظر شما